Събития

НАД 14 000 ЛЕВА ЗА ДЕЦА СЪС СПЕЦИАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ СЪБРА ИНИЦИАТИВАТА „ПОДАЙ РЪКА“

Тази есен SkyCity Mall беше домакин на истински значимо събитие – благотворителният  боулинг турнир „Подай ръка“ в подкрепа на деца със специални потребности. Каузата обедини изявени български спортисти и любими лица от телевизионния екран.

Мария Гроздева, Александра Жекова, Армен Назарян, Невяна Владинова, Евгени Иванов, Радослав Тенчев, спортният журналист на bTV Валери Генов и актрисата и телевизионна водеща Рая Пеева за първи път влязоха в боулинг зала в ролята на капитани на отбори, за да подкрепят благотворителната инициатива „Подай ръка“ за набиране на средства за рехабилитация на деца със специални потребности. Те бяха капитани на нашите „Отбори на доброто“, в които се включиха десетки. Няма ограничения или специални изисквания към участниците – всички бяха добре дошли. Професионални боулинг играчи, включително деца, които участват в официални турнири на Българската боулинг федерация, бяха ментори по време на игрите.

КАУЗАТА

Събраните средства от благтворителното събитие ще бъдат дарени целево на фондация „Деца с проблеми в развитието“. Неправителствената организация е основана от родители на деца с увреждания през 2006г. Основната й цел е да осигури възможност на децата със специални нужди да получат най-добрата терапевтична грижа и адекватна социална подкрепа, за да разгърнат своя потенциал. През 2009г. фондацията създава медицинския център „Деца с проблеми в развитието” за активна рехабилитация, терапевтични занимания и грижи за деца с проблеми в развитието. Фондацията ще избере деца-пациенти на центъра, които ще бъдат подпомогнати със средствата, събрани от турнира „Подай ръка“. Семействата ще бъдат избрани по предварително обявени критерии, които вече са публикувани на сайта на организацията.  https://dpkids.org/

ПОДЗАГЛАВИЕ: НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ

Благотворителната инициатива беше реализирана в партньорство с Българската боулинг федерация, инициативата „Нестле за Живей Активно!“ и с медийната подкрепа на bTV, като част от социално отговорния проект „Добрият пример“.

БЛАГОДАРИМ ВИ!

0
0
0

Използваме „бисквитки“ с цел подобряване качеството и функционалността на нашата уебстраница.